Δημήτρης και Σπύρος Ευσταθίου

Spiros & Dimitris Efstathiou (1957+)
Τα αδέλφια Ευσταθίου, ο Μήτσος και ο Σπύρος, μπουζουξήδες και τραγουδιστές, ανήκουν στην τελευταία «φουρνιά» των μεγάλων δεξιοτεχνών/τραγουδιστών του νεώτερου ρεμπέτικου, 1946 και μετα.. Ο Δημήτρης "Μήτσος" Ευσταθίου ήταν μεγαλύτερος σε ηλικια, διακρίθηκε περισσότερο ως τραγουδιστής, στιχουργός και συνθέτης. Ενώ ο Σπύρος περισσότερο σαν σολίστας του μπουζουκιού!.

Στις αρχές του ΄50 στην "Τριάνα του Χειλά" - Από αριστερά στην πρώτη γραμμή διακρίνονται: Δημήτρης και Σπύρος Ευσταθίου, Σεβάς Χανούμ, Γιάννης Παπαϊωάννου, Ηλίας Ποτοσίδης. Πίσω τους οι Στέλιος Λαζάρου (βιολι), Λιλή Νικολέσκο (πιάνο) και Λέλα Παπαδοπούλου (ακορντεόν) και Νίκος Καλλέργης με την κιθάρα του!.


Σπύρος με Μήτσος Ευσταθίου με την τραγουδιστρια Ρενα Νταλμα, μετά το '57. Ο Σπύρος με τετράχορδο και ο Μήτσος με τρίχορδο.


Δημήτρης Ευσταθίου, Μήτσος ή "Μπαχαβιολος"
Μεταπολεμικός δεξιοτέχνης του μπουζουκιού, τραγουδιστής και μεγάλος τραγουδοποιός του ρεμπέτικου!. Γεννήθηκε στον Κολωνό το 1923 και έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στη Δάφνη. Στην Δάφνη το 1939-'40 έμαθε το μπουζούκι απο τον φίλο του Γιαννη Κοντογιαννη (ο πρώτος τότε που είχε πήρει μπουζούκι στην γειτονιά). Μπήκε στο χώρο του λαϊκού τραγουδιού το 1947-'48 και εργάστηκε σε ταβέρνες της γειτονιάς με τον αδερφό του, αλλά και παρέα με τους γείτονες και φίλους του μπουζουξήδες Στελιο Μακρυδάκη, Γιαννη Κοντογιαννη, τον πιτσιρικά τότε Σταματίου ή "Σπορος" κ,α. Παίζει όλα τα έγχορδα όργανα (μπουζούκι, μπαγλαμά, τζουρά κλπ.). Στη συνέχεια ανέβηκε στο «πάλκο» των ονομαστότερων Κέντρων του είδους. Άρχισε να τραγουδάει σε δίσκους το 1950. *Αξιό παράδειγμα της φωνή του στο τραγούδι "Ήρθαμε να γλεντήσουμε, Χατζηχρήστο" οπού μαζί με την Στέλλα Χασκήλ το απογειώνουν!. Υπήρξε για πολλά χρόνια μέλος στο συγκρότημα Τσιτσάνη!. Εκτός από εκτελεστής μπουζουκιού, διετέλεσε και δ/ντής λαϊκής ορχ. (στην «Τριάνα» του Χειλά).
Την δεκαετία του 1960 ανέδειξε τη Ρένα Ντάλμα που ξεκίνησε τότε πλάι στον Δ. Ευσταθίου (παρουσιάστηκε στη Λεωφόρο Συγγρού "Τριάνα του Χειλά" μαζί με τους Γιάννη Παπαϊωάννου, Βασίλη Τσιτσάνη και Δημήτρη Ευσταθίου). Πρωτόγραψε τραγούδια το 1959. Πρωτοδισκογράφησε το 1964. Τραγουδά στο εξαιρετικό και διαχρονικό κομμάτι του Β.Τσιτσάνη “ΔΕΝ ΡΩΤΩ ΠΟΙΑ ΕΙΣΑΙ” (HMV 7PG-3615). με Βασίλη Τσιτσάνη, Χαρούλα Λαμπράκη και Καίτη Θεοχάρη το 1966. αλλά και το γνωστό χασάπικο "Η δουλειά κάνει τους άντρες" του Μ. Λοϊζου και Λευτέρη Παπαδόπουλου το 1968 κ.α..
Έφυγε στις 26 Αυγούστου το 1996..


Συνθέσεις του: 
Τον μπαγλαμά μου έσπασα, Είμαι μάγκας διαλεγμένος, Το αλάνι σου κυρά μου, Το μικρο μπαγλαμαδακι, Μη μου πατάτε το ζωνάρι, Υπάρχουν ακόμα ρεμπέτες, Το μαύρο κομπολόι (Πούλησα το σακάκι μου), Βλάχος ήρθε στην Αθήνα, Δεν αλλάζω χαρακτήρα, Τα καινούργια τα μαγκάκια, Ένα τσιγαράκι κι ένα τάλιρο, Μου τα φάγανε στα ζάρια, Κουρέλι με κατάντησες, Οι γιεγιέδες κ.α!

Αφηγείται ο Γιάννης Σταματιου:
Ένα βράδυ που καθόμουνα (1948) με την παρέα μου στο καφενείο του Παναγιωτάκη στη Βουλιαγμένης -εκεί ήταν η πιάτσα μας- περνάει ο Μήτσος (σ.σ. ο Ευσταθίου). Μου λέει: «Μπουζούκι έχεις;». Του λέω: «Έχω». Μου λέει: «Πάρτο κι έλα για δουλειά στη «Νίκη», γιατί έφυγε ο αδερφός μου και πήγε με τον Παπαϊωάννου». Η «Νίκη» ήταν το πρώτο πάλκο που ανέβηκα..».



Σπύρος Ευσταθίου ή "Μπουμπούνας"
Ο Σπύρος Ευσταθίου γεννήθηκε το 1928 στην Αθήνα στην Κηφισιά (Μπραχάμι), Σύντομα καθιερώνετε ως επαγγελματίας μουσικός και δεξιοτέχνης μπουζουξής. Είχε παίξει σε πολλές ηχογραφήσεις και είχε εμφανισθεί σε όλα σχεδόν τα παλιά πάλκα!. Περισσότερο σολίστας του μπουζουκιού παρά τραγουδιστής. Έφυγε για την Αμερική οπού συνέχισε για χρόνια να δουλεύει σε διάφορα μαγαζιά. Εζησε τα περισσότερα χρόνια του στις ΗΠΑ. Γύρισε Ελλάδα-Αμερική κάμποσες φόρες. Πέθανε στις 16 Απριλίου το 2010, στην Αριζόνα της Αμερική, σε ηλικία 82 ετών.

'Έκανε δεύτερη φωνή σε κάμποσα τραγούδια: Στο τραγούδι του Γιάννη Παπαϊωάννου "Ο Μπατίρης" με Σωτηρία Μπέλλου το 1950. Στο "Ήρθαμε να γλεντήσουμε, Χατζηχρήστο " με Στελα Χασκιλ το 1950, στο τραγούδι του Β. Τσιτσάνη και Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου "Αντιλαλούνε τα βουνά” μαζί με Μαρίκα Νίνου, Σταύρο Τζουανάκο & Πρόδρομο Τσαουσάκη, στην 2η εκτέλεση του τραγουδιού το 1951 (HMV ΑΟ-5009), στο "Τα Διαλεχτά Παιδιά " (Είμαστε, Αλάνια) με Νίνου, Τσαουσάκη το 1951. Στο τραγούδι του Γιώργου Μητσάκη "Οι άντρες " με Δούκισσα το 1958 κ.α. Αλλά και σε μερικές ηχογραφήσεις σαν πρώτη φωνή: "ΨΕΥΤΙΚΕ ΚΟΣΜΕ ΚΑΙ ΝΤΟΥΝΙΑ", "ΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ" κ.α.
Σπάνια φωτογραφία με τον δεξιοτέχνη Σπύρο Ευσταθίου στην Αμερική.
-O Δημήτρης Γκόγκος (Μπαγιαντέρας) αναφέρει:
«Μετά την Κατοχή το πρώτο μαγαζί που δούλεψα, ήταν του Χειλά, η θρυλική “Τριάννα”, στη λεωφόρο Συγγρού. Στο μαγαζί αυτό δούλεψα ένα χρόνο συνέχεια. Στην “Τριάννα” είχα τότε μαζί μου μπουζούκι τον Σπύρο Ευσταθίου, τον αδελφό του Μήτσου, αυτόν που τον λέγαμε χαϊδευτικά «μπουμπούνα». Καλά παλικάρια και οι δυο τους».


-Ο Σπύρος Ευσταθίου ήταν αυτός που πήρε τον "Σπόρο" Σταματιου και τον πήγε στο διάσημο μπαράκι όπου των άκουσε και ο Χιώτης!.. αφηγείται ο Γιάννης Σταματιου:
«Εμένα οι Ευσταθίου με αγαπούσανε πολύ. Πήγαινα συχνά στο σπίτι του Σπύρου. Σε «μόρτο» σαιζόν καθόμασταν μέχρι αργά. Αυτός πέρναγε τραγούδια κι έδινε σε μένα να παίζω το πρίμο για να βγάλει αυτός τα σιγόντα. Ο Σπύρος ήτανε «μπροστά». Του άρεσε ο Χιώτης, εκτός από τ’ άλλα δηλαδή που έπαιζε, του άρεσε να ψάχνεται. «Χιωτέικα» τραγούδια... Μακάρι να τα θυμόμουνα! Κάποια λίγα μισοθυμάμαι... Και δεν μπορώ να τα βρω τώρα πουθενά! Εγώ λοιπόν ήθελα να γνωρίσω τους «επώνυμους», αυτούς που άκουγα. Μου λέει ο Σπύρος: «Θα σε πάω στο «Μπαράκι» εγώ».Το «Μπαράκι» ήταν του Γιάννη του Χαριτόπουλου στην Ίωνος, πριν το πάρει ο Μάριος. Εγώ ακόμα φόραγα το καπέλο με την κουκουβάγια, πήγαινα δηλαδή Γυμνάσιο. Πήγαμε στο «Μπαράκι» κι ο Σπύρος και μου λέει: «Αυτός είναι ο Τατασόπουλος, αυτός είναι ο Τζουανάκος, αυτός είναι ο Χιώτης, αυτός είναι ο Μπέμπης». Μου τους έδειχνε δηλαδή από μακριά και με κάποιους χαιρετήθηκα!. Ε... χάρηκα εγώ!.. Ο Σπύρος (ο Ευσταθίου) μου είχε εμπιστοσύνη. Κάποια στιγμή, όπως καθόμασταν σ’ ένα τραπέζι, λέει του σερβιτόρου: «Πιάσε ένα μπουζούκι». Υπήρχαν πάντα όργανα στο «Μπαράκι» (του Μάριου). Παίρνει το μπουζούκι και πάει στο Χιώτη που καθόταν δίπλα και του λέει: «Έχω έναν πιτσιρικά φίλο μου, ένα ταλεντάκι. Θα τον βάλω να τον ακούσεις». Λέει ο Μανώλης: «Αμέ». Γυρνάει ο Σπύρος σε μένα και μου λέει: «Παίξε». Παίζω ένα κομμάτι, πιάνει κι άλλο ένα μπουζούκι ο Σπύρος και παίζουμε άλλα δυο-τρία κομμάτια. Μου έκανε σιγόντα ο Σπύρος. Μόλις σταματήσαμε λέει ο Χιώτης: «Για κοίτα το σποράκι!». ΠΗΓΗ

-Ηταν στην ορχήστρα του Στέλιου Καζαντζίδη το 1965, στην χειμερινή "Τριάνα", την τελευταία σαιζόν που εμφανίστηκε ο Στέλιος σε κέντρο. Δεύτερο μπουζούκι ήταν ο Χρήστος Νικολόπουλος.

1965

-Το 1993 γυρίζει μια βόλτα στην Ελλάδα, παίζει στο στέκι του Μιχάλη Δασκαλάκη, στο Πικέρμι, στο Κέντρο "Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ". Μέτα από ένα χρόνο επιστρέφει Αμερική.. ΠΗΓΗ

- Στο απόσπασμα της ταινίας, που ακολουθεί, «Οι αδίστακτοι» το 1965 πέραν των πρωταγωνιστών ηθοποιών, (του Νίκου Κούρκουλου και της Μαίρης Χρονοπούλου) και των Καζαντζίδη και Μαρινέλλας, διακρίνονται ο Δημήτρης Τζάρας (όρθιος με το μπαγλαμά), ο Σπύρος Ευσταθίου (μπουζούκι), ο Πάνος Ιατρού (κόντρα – μπάσο), και στα δεξιότερα του πάλκου ο πολύ νέος, τότε, Χρήστος Νικολόπουλος. ΠΗΓΗ



ΦΩΤΟΓΡΑΓΙΕΣ ..


Μήτσος & Σπύρος Ευσταθίου 1950.
1948 "ΤΡΙΑΝΑ" του Β.Χειλα (ΣΥΓΓΡΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΟΚΟΠΟΥ)
Παπαϊωάννου, Ποτοσιδης, Σπ. Ευσταθιου, Καλλεργης, Τζιβανης, Μοσχονας
ΑΝΕΣΤΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΣΠΥΡΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ (ΜΕ ΤΡΙΧΟΡΔΑ), ΠΙΣΩ Γ. ΜΕΤΑΞΑΣ (ΑΚΟΡΝΤΕΟΝ).
Σπάνια φωτογραφία με τον Δημητρη Ευσταθίου, στην «Τριάνα» του Β. Χειλά, όπου είχε διατελέσει και δ/ντής λαϊκής ορχήστρας (συγκροτηματάρχης).
Δεξιά στο μπουζούκι ο Σπυρος Λιοσης !!!. Στα τέλη της δεκαετίας του '50 (1957+)
Σε καποια πρεμιέρα στο πάλκο του "Φαληρικού". αριστερά ο Σπυρος Ευσταθιου με τετράχορδο. Ο Παπαϊωάννου (τραγουδά), ανάμεσα σε Στράτο Διονυσίου και Στέλιο Μακρυδακη!. Δίπλα στον Τσιτσάνη(δεξιά) διακρίνονται ο Β. Περπινιαδης και η Ρια Νορμα, ενώ πίσω τους διακρίνονται ο Λουκάς Καρμανιολας στο βιολί και η Βαγγελιώ Μαργαρωνη στο πιάνο! δεκ. '60
1951-'52. Στην "Τριανα" του Χειλα στη Λ.Συγγρου με το συγκρότημα Παπαϊωαννου-Χιωτη-Νινου (λίγο καιρό αργότερα θα δημιουργηθεί το γνωστό αδιέξοδο). Διακρίνετε ο Παπαϊωαννου, η Νίνου, ο Χιώτης(με το βέλος, πίσω από την Μαρίκα), ο Καλλέργης(αριστερά με κιθάρα), δεξια ο Γιώργος Γοζαδίνος (κιθάρα) ο Ποτοσιδης(τέρμα δεξιά), αριστερά ο Δημητρης Ευσταθίου μπουζούκι, βιολί ο Στέλιος Λαζάρου κ.α! Μπροστά καθιστός ο Βασίλης Χειλάς !!
Ο Δημήτρης Ευσταθίου υπήρξε για κάποια χρόνια και στο συγκρότημα του Μ.Χιώτη!. 
*άκου σε τους εδώ ζωντανά το '53
"Στου Μαριου" Σπυρος Ευσταθιου, Τσιτσανης, Στρατος Παγιουμτζης, Παπαϊωάννου, κ.α.
Ο Γιάννης Σταματίου "Σπόρος" με τον καλό του φίλο Σπύρο Ευσταθίου!.
* Η εμπλοκή του "Σπόρου" με την μουσική ξεκίνησε 12-13 ετών όταν πρωτογνώρισε τον Άκη Πάνου και τον αδελφό του Βαγγέλη, τους Δημήτρη και Σπύρο Ευσταθίου αλλά και τον έτερο σπουδαίο Στέλιο Μακριδάκη και πρωτοδοκίμασε τα δάχτυλά του πάνω στο όργανο στις ταβέρνες της Καλλιθέας, του Κουκακίου και του Μπραχαμίου.

Το συγκρότημα του Μανώλη Χιώτη!, με Δημήτρη Ευσταθίου, Μαίρη Λίντα, δεξια ο Γιώργος Γοζαδίνος; (κιθάρα), Στελιος Λαζάρου; στο βιολί κ.α. (περίπου 1953 - '54;)
Φωτογραφία με την αισθησιακή αμερικανίδα Τζέιν Μάνσφιλντ (το αντίπαλο δέος της Μέριλιν Μονρόε) να κρατά το μπουζούκι του Δημήτρη Ευσταθίου, δίπλα στο διάσημο ντουέτο Χιώτη-Λιντα. τέρμα αριστερά ο μεγάλος δεξιοτέχνης του βιολιού Στέλιος Λαζάρου.
Η Τζέιν Μάνσφιλντ (Jane Mansfield) κρατά το μπουζούκι του Δημήτρη Ευσταθίου, Χιώτης, Λιντα. πισω ο μεγάλος δεξιοτέχνης του βιολιού Στέλιος Λαζάρου με μουστάκι. (Ο Δ. Ευσταθίου όπως παρατηρούμε κρατάει το μπουζούκι του καλά! και δεν το αφήνει.. μη τυχόν και της πέσει, να πούμε, της Τζέιν).

1965 "¨ΦΑΛΗΡΙΚΟΝ" Καζαντζίδης Μαρινέλλα. Στα δεξια στην φωτο, ο Σπύρος Ευσταθίου και ο πολύ νέος, τότε, Χρήστος Νικολόπουλος (μπουζούκια), ο πολυμουσικος Δημήτρης Τζάρας (με το μπαγλαμά).

Β. Τσιτσανης και Δ. Ευσταθίου
Από αριστερά, Δ. Ευσταθίου, Στ. Λαζάρου, Ν. Καλλέργης, Γ. Παπαϊωάννου, Γ. Γοζαδίνος, Η.Ποτοσιδης.
από αριστερά: Μίμης Στρογγύλης, Σπύρος Ευσταθίου, Νανά Γκρέτα, Γιάννης Τζιβάνης, Γιάννης Καραμπεσίνης (Ηράκλειο Κρήτης, δεκ. '50)
 Δ. Ευσταθίου, Μπιθικώτσης, Τσιτσάνης, Χαρυ Κλυν. 1976
Δημήτρης Ευσταθίου "Υπάρχουν ακόμα ρεμπέτες", δίσκος 1993. Μαζί με το συγκρότημα "Δρόμος".
Δημήτρης Ευσταθίου
Δημήτρης Ευσταθίου, δεξιά με κιθάρα ο Γιάννης Παπαδόπουλος
Δημήτρης Ευσταθίου, με "γόνατο" μπουζούκι.

Δημητρης Ευσταθίου, πίσω στο μπουζούκι ο Δημήτρης Χιονάς το 1967.
Ο Μανωλης Αγγελοπουλος με τον ξαδελφό του Ανέστο Αθανασίου προσπαθούν να ταΐσουν τον Δημήτρη Ευσταθίου!, μάλλον στο Αμερικα.. *(Φωτο απο το βιβλιο "8 ΛΑΙΚΑ ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ" - ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΤΗΣ.)

Στα χρόνια τών '70ς και σε κέντρο διασκέδασης, αποτυπώνεται - (φωτογραφικά) η 7μελής ορχήστρα και ο τραγουδιστής.. * Ξεκινώντας από τον τραγουδιστή Δημήτρη Ευσταθίου - (όρθιος, στην άκρη δεξιά) και συνεχίζοντας με τον πνευστό Δημήτρη Πλουμίδη - (όρθιος, με το λευκό μπλουζάκι), τον μπασίστα Γιώργο Κλικίζο, τον κιθαρίστα Γιώργο Κοντό, τούς μπουζουκίστες Γιώργο Καρελιώτη και Δημήτρη Μαργιολά - (με το μούσι), τον ντραμίστα Αιμίλιο Τζιλιώνη και τον πληκτρά Φαίδωνα Λιονουδάκη, ο οποίος 3 δεκαετίες αργότερα θα είχε την επιμέλεια τής τηλεοπτικής και μουσικοψυχαγωγικής εκπομπής τού Σπύρου Παπαδόπουλου '' Στην υγειά μας '' - (ΝΕΤ).. (Κειμενο απο Γ.Ζγουρας)

L.P (1983) Δημήτρης Ευσταθίου "Τα Χασικλίδικα". Με μπουζουκια τους "μετρ": Γιωργος Δράμαλης και Δημητρης Βύζας. Ενορχήστρωση / Μαέστρος: Μπάμπης Μαλλίδης. ΠΗΓΗ


Δεκαετία '90. Ο Δημήτρης Ευσταθίου με τον μπαγλαμά του, αριστερά ο *Διαμαντής Πανάρετος!. (Δεξια ποιος;).
*Ο Διαμαντής έπαιξε με Τσιτσανη, Μπελλου, Θεοδωρο Πολυκανδριωτη κ.α είχε πει σε 1η εκτέλεση 
το (1961) το "Είμαι αητος χωρίς φτερά", σε μουσική του Μάνου Χατζηδάκι και Στίχοι της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου ή «γριά»ΒΙΝΤΕΟ
Περίπου το 1991-'92 μεταξύ τους. Απο αριστερα, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ (μπουζουκι), ο ΤΕΛΗΣ στην κιθαρα και με την πλατη και το μπουζουκι ο ΣΠΥΡΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ !!!
(ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ, ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΕΛΗ) ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΗΤΑΝ ΦΙΛΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΠΟΡΟ, ΜΑΚΡΥΔΑΚΗ Κ.Α ..)
αριστερα ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ (μπουζουκι), ΤΕΛΗΣ κιθαρα και δεξια με μπουζουκι ο ΣΠΥΡΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ !!!
Το μπουζουκι (μισομπούζουκο) του Μητσου Ευσταθιου, ο οποίος το έδωσε δώρο στον παιδικό του φίλο και δάσκαλο Γιαννη Κοντογιαννη!.
Το μισομπούζουκο ή και Γόνατο, που ανήκει στην οικογένεια του μπουζουκιού, είναι ένα μέγεθος (ενδιάμεσο) μικρότερο από το μπουζούκι και μεγαλύτερο από τζουρά. (Το μήκος χορδής, συνήθως κυμαίνεται από 62 έως 67 εκατοστά περίπου;. Το σκάφος του κατά προσέγγιση είναι σαν του μαντολίνου, μέχρι και μαντόλας) ΠΗΓΗ.
μπουζούκι "Μισομπούζουκο"

Ο Δημητρης Ευσταθίου με τον Κουλη Σκαρπελη και τον Νικο Περγιαλη.

Ο Σπύρος Ευσταθίου με τον Ιορδάνη Τσομίδη και τον Γιάννη Παπαβασιλείου-Βλάχο, στο "Ταξίμι" το 1996
Ο Σπύρος Ευσταθίου στην "Στοά των Αθανάτων" Ιούλ. 2005
Ο Δημήτρης Ευσταθίου και ο μουσικός/τραγουδιστής Βλάσης Λιάτης.
Ο Γιάννης Παπαβασιλείου "Βλάχος" (αριστερά), με τον Δημήτρη Ευσταθίου, 1991-'92 ΠΗΓΗ.

ΜΟΥΣΙΚΗ / ΒΙΝΤΕΟ ..



+ Σόλο μπουζούκι του Δημήτρη Ευσταθίου ηχογραφημένο στην RCA Victor το 1961 με πρώτο μπουζούκι τον Γιώργο Τσιμπίδη και δεύτερα μπουζούκια τον Δημήτρη Ευσταθίου και τον Σταύρο Καψαλό.

+ Δείτε τον Δημήτρη Ευσταθίου να παίζει και να τραγουδά ένα τραγούδι του!. Στο Τζούρα-γόνατο ο Γιάννης Λεμπέσης.