Μπουζούκι και Μπουζουξήδες!!!! Λαϊκή-Μουσική-Ιστορία Old Photos Musician/band ♫ ΜΠΟΥΖΟΥΞΗΔΕΣ (βιογραφίες) - ΡΕΜΠΕΤΙΚΑ ♫ ΠΑΛΙΑ ΛΑΙΚΑ ♫ ☆ παλιοί οργανοποιοι ΙΣΤΟΡΙΑ ★ Λαϊκή-Μουσική σελίδα ποικίλης ύλης με θέματα-φωτογραφία όπως: Πολιτισμός, Η ΠΑΛΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, Η Ελλάδα του ρεμπέτικου,☆ΛΑΤΕΡΝΑ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ, Kαλλιτέχνες, "Ψάχνοντας τις αναμνήσεις" Δημιουργίες, ΝΑΡΓΙΛΕΔΕΣ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ Κ' ΜΑΓΚΙΑ..☆ ΜΠΕΚΡΗΔΕΣ-ΟΙΝΟΠΟΣΙΑ ☆★★★★★...Πλουσιο φοτογραφικο υλικο !!!! ♫ ★ Μπουζούκι ★ ♫ Τζουράς ★ ♫ Μπαγλαμάς ★ ♫ .. Σμυρναίικα + ♫ Music Bands & rofessional profil ★

Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013

Απόστολος Καλδάρας 1922 - 1990

Kaldaras Apostolis
(7 Απριλίου 1922 - 8 Απριλίου 1990)
Απόστολος Καλδάρας (ή Καρδάρας, που φερόταν ως πραγματικό επίθετο) ένας από τους αξιολογότερους μουσικοσυνθέτες και στιχουργούς του ρεμπέτικου/λαϊκού τραγουδιού!!!
- Γεννήθηκε στα Τρίκαλα της Θεσσαλίας στις 7 Απριλίου 1922. Τέλειωσε το Γυμνάσιο και ασχολήθηκε στην αρχή ερασιτεχνικά με το μπουζούκι.. (Σαν μαθητής του γυμνασίου έπαιζε στην αρχή κιθάρα και μετά μπουζουκι. Γιά ένα διάστημα πήρε μαθήματα Βυζαντινής μουσικής)

Στη διάρκεια όμως της Κατοχής ασχολήθηκε επαγγελματικά με αυτό το μουσικό όργανο και βεβαίως με τη μουσική που αυτό εκπροσωπούσε!!
Αμέσως μετά την κατοχή ξεκίνησε της ηχογραφήσεις..

Όταν εγκαταστάθηκε στον Πειραιά, το 1945, είχε γράψει ήδη τα πρώτα του τραγούδια. 
1949 '50 στο κεντρο «Ζούγκλα» στην πλατεία Βάθης, παιζει μαζι με Μπιθικώτση, Σεβάς Χανούμ, κ.α Μέχρι το 1965 που διέκοψε εργάστηκε πλάι στους μεγάλους του λαϊκού μας τραγουδιού. 
Η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου μιλούσε με ευγνωμοσύνη γιά τον "άνθρωπο Καλδάρα" που της συμπαραστάθηκε όσες φορές τον χρειάστηκε!..
Αποφασιστικό ρόλο στην καριέρα του έπαιξε η γνωριμία του με τον Γιάννη Παπαϊωάννου.
Σ΄ όλη του ζωή ο Καλδάρας στέκεται τίμιος και με συνέπεια τραγούδησε τους καημούς του λαού μας. Η μουσική του, που τη χαρακτηρίζει ιδιαίτερη μελωδικότητα, ευγένεια και πολυμορφία, στάθηκε πάντα μέσα στα πλαίσια του αυθεντικού λαϊκού μας τραγουδιού!!
- Το τραγούδι το οποίο και τον ανέδειξε και τον κατέταξε στους μεγαλύτερους μουσικοσυνθέτες και στιχουργούς του είδους αυτού ήταν το "Νύχτωσε χωρίς φεγγάρι"
- Συνεργάστηκε με όλα τα σπουδαία ονόματα της εποχής όπως τον Βαγγέλη Περπινιάδη, τον Στράτο Διονυσίου, Καζαντζιδη, Τσαουσακη, Παγιουμτζη, Λαυκα, τον Μιχάλλη Μενιδιάτη κ.α..
Ο Απόστολος Καλδάρας πέθανε στις 8 Απριλίου 1990 ..

1963 _ κεντρο "Ροσινιολ"
Αντ. Κατιναρης η' Σπύρος Λιοσης, Γαβαλας, Ρια Κουρτη και ο Απ. Καλδαρας !!!!
(Αρχειο Ρ.Κουρτη)
Το μπουζούκι του Απόστολου Καλδάρα!!!
Είναι αυτό που διακρίνεται σε όλες τις ταινίες που εμφανίστηκε ο Απόστολος ΄τη δεκαετία του ’60 (αλλά και στα πόλκα!)
Κατασκευής Ζοζέφ Τερζιβασιάν φυσικά!
Ο Απόστολος Καλδάρας (δεξιά) με Ρενα Νταλια & άγνωστος μπουζουξής .. (δεν είναι ο Τατασοπουλος) 
Αρχές της δεκαετίας του '60. Φώτο με τον Απόστολο Καρδάρα - (Καλδάρας), Βασίλη Σούκα, Γεώργιο Κουλαξίζη (Κουλαξίδης) και την (;)
ΑΠ. ΚΑΛΔΑΡΑΣ, ΝΙΚΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ, Μ. ΜΕΝΙΔΙΑΤΗΣ
Στις αρχές της δεκαετίας του '60, στο κέντρον '' Κεφάλας ''. Απόστολος Καλδάρας, Στράτος Διονυσίου, Άννα Μπέλλα, Βαγγέλης Περπινιάδης.
Στου «Θείου» (1945). «Αυτοσχεδιασμοί». Από τ’αριστερά ο Σπ. Καλφόπουλος, ο Απ. Καλδάρας, ο τραγουδιστής Νέδας και ο Σπ. Αναγνώστου.
Το διαφημιστικό του κέντρου που δούλεψε ο Καλδάρας στη Νέα Υόρκη.14 μήνες εργάστηκε σε αυτό το κέντρο .Όταν έφυγε τον αντικατέστησε ο Μπίνης

Θεσσαλονίκη (1945). Από αριστερά: Απ. Καλδάρας, Μπ. Μπακάλης & Δ. Ρουμελιώτης
Συγκρότημα Καλδάρα - Τσαουσακη *& άγνωστος μπουζουξής .. (δεν είναι ο Τατασοπουλος)
Καλδάρας - Τσαουσακης

Καλδάρας , Νιικολαιδης, Λαυκας 
Ο Στράτος Παγιουμτζής (κιθάρα), ο Απόστολος Καλδάρας (μπαγλαμά)
δίπλα τους άγνωστος με μπουζούκι (μαλλον ο Τουρκακης).
(φωτογραφία 1948 με '53)
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΛΔΑΡΑΣ - ΒΙΚΥ ΜΟΣΧΟΛΙΟΥ 
(2 φώτο και μέρος του άρθρου από: Παντάκης Γιώργος / Εκπαιδευτικός ΠΕ18 Ιατρικών Εργαστηρίων)

Κέντρο "Τζίμης ο Χονδρός" 12/10 /1963, με Γαβαλα, Κουρτη, Καλδαρα, Λελα, Χρηστάκη κ.α. Το ντουέτο στα μπουζούκια Αντώνης Κατινάρης και Σπύρος Λιοσης "Σπύρακης". 
L.P Δισκος Καλδαρα - Πυθαγορα , με Μοσχολιου & Νομικο.

 ΜΟΥΣΙΚΗ / ΒΙΝΤΕΟ...

--->  Καλδάρας SONGS <---
+
Σόλο ορχηστρικό. Μπουζούκια: Γιάννης Καραμπεσίνης και Απόστολος Καλδάρας.

1 σχόλιο:

★ Για την αναγνώριση της αξίας των εργατών της τέχνης ! ! ! ★★★★★ BOUZOUKI PLACE PAGE★BOUZOUKEE-BUZUK-BOUZOUKI bouzoukee בוזוקי - греческая гитара - Бузуки ★ Bouzouki Artist - bouzouki virtuoso ★ Η σελίδα χρησιμοποιείται για λόγους εκπαιδευτικούς και επ' ουδενί (όχι) για κερδοσκοπικούς ★ Η σελίδα αυτή θυμάται και θυμίζει, τιμά το γνήσιο λαϊκό τραγούδι, τιμά όλους εκείνους γνωστούς και αγνώστους που αποτέλεσαν βάση συνεχεία του!!!.