Κώστας Μούρτος 1939 - 2015

Thanos GR ~ MPOYZOYKI KAI MPOYZOYKSIDES!!!!
Mourtos Kostas bouzouki
Κώστας Μούρτος, μπουζούκι του Τσιτσάνη και του Μητσάκη την δεκ: '60.. με θητεία στα Ο.Υ.Κ συν τοις άλλοις! ...

Γεννήθηκε το 1939 στα Θεοδώριανα είναι χωριό του νομού Άρτας. Aπό μικρή ηλικία κατεβαίνει Αθηνά και μαθαίνει τα μυστικά του μπουζουκιού απ τον δάσκαλο ΜΗΤΣΑΚΗ και ήδη από τα τέλη της δεκ. '60 ήταν από τα περιζήτητα 4χορδα μπουζούκια στα μαγαζιά της Αθηνάς...
Έπαιξε Αμερική για πολλά χρονιά, αργότερα Λονδίνο.. και στην Πλάκα με τη Γαλανή και το Μητσιά, ενώ αργότερα γύρισε στο 3χορδο και στο αγαπημένο του ρεπερτόριο το ρεμπέτικο !
Στα Χανιά κάθισε γύρω στα 3 χρονιά και στη "ΣΚΑΛΑ" (ρεμπεταδικο) γλέντησε όλος ο ρεμπετοκοσμος και όχι μόνο!!...
Έφυγε τις 17 Ιανουαρίου το 2015, μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο.. Νοσηλεύτηκε στο Ναυτικό νοσοκομείο Αθηνών.



Λαϊκό συγκρότημα με τους, από αριστερά: Ρούλα Καλάκη, Τ. Κουλούρης (Βιολί), Β. Τσιτσάνης, Βούλα Γεωργούτη, Ευαγγελία Μαργαρώνη (πιάνο), Μανώλης Αγγελόπουλος, Αννούλα Βασιλείου, Β. Περπινιάδης, Γ. Κοινούσης (ακορντεόν).. Βούλα Γκικα, Κώστας Μούρτος (μπουζούκι) (δεκ. '60)
NEW YORK - N.Y - U.S.A
Κεντρο: Grecian Cave (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΠΗΛΙΑ)
Β. ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ, Κ. ΜΟΥΡΤΟΣ, Λ.&Θ.ΖΕΡΒΑΣ κ.α!!
1969 ..
ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΟΥΛΑΚΗΣ ΚΑΙ ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΡΤΟΣ ΣΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚΟΡΩΝΑΚΗ
ΠΑΝΟΣ ΤΖΑΝΕΤΗΣ, ΛΕΥΤ. ΖΕΡΒΑΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΡΤΟΣ 
Στα χρόνια των '70ς - (της φαβορίτας, της διασκέδασης, του μουστακίου, της καμπάνας, της μαλλούρας, της Αμερικής και πολλών άλλων διασκεδαστικά.. ωραίων). Στο κέντρον '' Σπηλιά '' στη Νέα Υόρκη, στην χώρα του Χριστόφορου Κολόμβου.. Ο Μανώλης Αγγελόπουλος - (όρθιος) ανάμεσα σε 2 τραγουδίστριες, τον Κώστα Μούρτο στο μπουζούκι, τον Μανώλη Σουβατζή στην κιθάρα και πίσω του τον πληκτρά(;) με ψυχεδελική πουκαμισιά και μαλλί.."αφάνα"!!..
Άλλη μία φώτο (την χρονιά τού 1974) από το περίφημο κέντρο διασκέδασης (τής ομογένειας) "Σπηλιά", στη Νέα Υόρκη (ΗΠΑ)..
Η Λίτσα Διαμάντη τραγουδάει πρός το μέρος τού κιθαρίστα Μανώλη Σουβατζή, πίσω τους ο χαμογελαστός αρμονίστας Άρης Ζερβούδης, η Κατερίνα(;) περιμένει το ρεφρέν για να κάνει το σεγόντο της και ο Κώστας Μούρτος ο οποίος παίζει μπουζούκι.. Επίσης, στην ορχήστρα παίζουν οι: Σάκης Μέρμηγκας - (μπάσο) και ο ντράμερ Γιάννης Ρενιέρης - (που δεν φαίνονται καθαρά).

1974, στο κέντρο ''Σπηλιά'' Νέας Υόρκης, Αμερικη.
Από τα δεξιά: ο Μανώλης Σουβατζής (κιθάρα), ο Άρης Ζερβούδης (πλήκτρα), ο Γιάννης Ρενιέρης (τύμπανα), ο Κώστας Μούρτος, η Λίτσα Διαμάντη κ.α!

Από δημοσίευμα τής εφημερίδας ''Απογευματινή'', την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 1973.. * Στο κέντρο ''Αναμνήσεις'' ο κόσμος διασκεδάζει με την Μπέμπα Μπλάνς, τον Σάκη Παπανικολάου, τη Νάγια Τρώνη μεταξύ πολλών άλλων καλλιτεχνών..
* Μπουζούκι έπαιζαν οι Κώστας Μούρτος
 και Γ. Ασλάνογλου.. * Την επιμέλεια είχε ο Νάκης Πετρίδης (κείμενο από Γ.Ζγουρας)
* ο 
Μούρτος τον επόμενο χρόνο θα κάνει το 2ο ταξίδι του στην Αμερική, οπού θα κάτσει χρόνια.

"Μιμίκα Καζαντζή ‎Αρχοντορεμπέτισσα" - L.P 1980 - El Greco Records (Παναγιώτη Σκουρτέλη) Mπουζούκια: Κώστας Μούρτος και Διαμαντης Σιδερίδης.


Από δίσκο της "El Greco" Records του 1977, " Ψηλά Στην Πολυκατοικία - Δημήτρης Ευσταθίου". έπαιξαν μπουζουκι: ο Κώστας Μούρτος, ο Διαμαντής Σιδερίδης και "έκτακτη συμμετοχή" (σε οργανικό) ο Δημήτρης Βύζας!. πηγή


Thanos GR ~ MPOYZOYKI KAI MPOYZOYKSIDES!!!! / Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Coprights @ 2016, Blogger Template Designed By Templateism | Templatelib