Δημήτρης Μαργιολάς

Thanos GR ~ MPOYZOYKI KAI MPOYZOYKSIDES!!!!
Dimitris Margiolas
Ο Δημήτρης Μαργιολάς, άλλη μια άλλη παλιά καραβάνα, μπουζουκαρος!. Σταθερή αξία για πάνω από 40 χρόνια, στην επικαιρότητα, στη δισκογραφία και στο πάλκο με όλους τους τεράστιους του λαϊκού τραγουδιου!..

Η μουσική για το Δημήτρη Μαργιολά είναι οικογενειακή υπόθεση. Ο πατέρας του Γιώργος, υπήρξε μεγάλος δεξιοτέχνης στο βιολί, ο παππούς του στο κλαρίνο, ο θείος του στο λαούτο ενώ η μητέρα του Σοφία τραγουδούσε υπέροχα. Ο ίδιος γεννήθηκε στη Νάξο αλλά μεγάλωσε στην Αθήνα όπου μαθητής ακόμα Γυμνασίου έπαιζε μπουζούκι και λαούτο σε δημοτικά και νησιώτικα συγκροτήματα ενώ παράλληλα ξεκίνησε μαθήματα ανώτερων θεωρητικών στο Εθνικό Ωδείο με αξιόλογα ονόματα όπως Α. Τριανταφυλλίδη, Γ. Βώκο, Α. Λασκαρίδη. 
Ταυτόχρονα μαθαίνει την τέχνη του τζουρά και του μαντολίνου, χωρίς να αποχωριστεί ποτέ τη μεγάλη του αγάπη, το μπουζούκι!.
Πάσχα στην Παλήνη
Η δισκογραφία δεν άργησε να ανακαλύψει το μεγάλο του ταλέντο και το 1971 ο Δήμος Μούτσης του ανοίγει το δρόμο με τον «Άγιο Φεβρουάριο».. Το όνομα Δ. Μαργιολάς αρχίζει να υπάρχει σε μεγάλες παραγωγές, μα και ο χώρος των μουσικών και των καλλιτεχνών τον αναγνωρίζει ως δεξιοτέχνη στο μπουζούκι.
Δημήτρης Μαργιολάς
Με τον μεγάλο Γιωργο Μαργαρίτη !!
Ακολουθούν αμέτρητες δισκογραφικές και καλλιτεχνικές συνεργασίες με σημαντικούς έλληνες συνθέτες όπως αυτές με το Μίκη Θεοδωράκη, το Γιάννη Σπανό, το Σταύρο Ξαρχάκο, το Χρήστο Λεοντή, τον Απόστολο Καλδάρα, το Λίνο Κόκκοτο, το Γιώργο Χατζηνάσιο, το Μάριο Τόκα, τον Αντώνη Βαρδή, το Τάκη Σούκα, το Βασίλη Δημητρίου, το Σταμάτη Κραουνάκη, το Στάμο Σέμση, το Μιχάλη Κουμπιό, το Μιχάλη Νικολούδη, το Σωκράτη Μάλαμα. 

Το 1993 ασχολείται ως παραγωγός της F. M. Records παρουσιάζοντας αξιόλογες παραγωγές.
Με τον μεγαλο Δημήτρη Μητροπάνο
Ο Δημήτρης Μαργιολάς ρίχνει τις πενιές του και οι σαμπάνιες ρέουν!
Αυστραλία / Μελβούρνη.


Έχει συνοδέψει μεγάλους έλληνες τραγουδιστές, όπως το Σ. Καζατζίδη, Σ. Διονυσίου, Σ. Μπέλλου, Χ. Αλεξίου, Μαρινέλλα, Β. Μοσχολιού, Ρ. Σακελαρίου, Μ. Μητσιά, Γ. Νταλάρα, Μ. Λιδάκη, Ε. Βιτάλη, Ντ. Γιαννακοπούλου, Α. Βίσση, Γ. Μαργαρίτη, Τ. Τσανακλίδου, Δ. Γαλάνη, Κ. Μακεδόνα, Δ. Μητροπάνο, Ε. Τσαλιγοπούλου, Ε. Αρβανιτάκη, Γλυκερία, Ε. Δήμου, Δ. Μπάσης, Αλ. Ιωαννίδη και πολλούς άλλους..
Τη χειμερινή σεζόν 2011 – 2012 θα τον δούμε στο πλευρό της Μαρινέλλας. Έχει διευθύνει πολλές ορχήστρες!..

* Περισσότερα στην σελιδα του στο fb: Dimitris Margiolas - Δημήτρης Μαργιολάς (Official)

Με τον Μανωλη Μητσιά και την Κατερινα Στανίση!.
Δημήτρης Μαργιολάς και Στελιος Ζαφειριου,
συναυλια Σταυρου Ξαρχακου στη Θεσσαλονικη.
Στο κέντρο διασκέδασης ''Διογένης'', μάς παραπέμπει η φωτογραφία, κάπου στα χρόνια τού '70..
Μπουζούκια παίζουν οι: Σπύρος Ιωαννίδης - (αριστερά) και Δημήτρης Μαργιολάς, τύμπανα ο Σπύρος Κασφίκης και πρώτο όνομα είναι ο Γιάννης Πουλόπουλος

ΥΔΡΑ 2013


ΒΙΝΤΕΟ / ΜΟΥΣΙΚΗ...

Ο Δημήτρης Μαργιολάς με τον Δημητρη Βυζα και Στέλαρα Καζαντζίδη στην ηχογράφηση του τραγουδιού "Πάρε Τα Χνάρια Μου"!



+ Βυζας - Μαργιολας και στη μεση ο Στελιος!, στο τραγουδι "Γυριζω απο την νυχτα"!




+ ΟΡΓΑΝΙΚΟ ΣΟΛΟ: ΠΕΙΡΑΙΩΤΙΚΟ ΤΑΓΚΟ - Δ. ΜΑΡΓΙΟΛΑΣ


Μπουζούκι και Μπουζουξήδες /Λαϊκή-Μουσική-Ιστορία
(Bouzouki Greece)
Για την αναγνώριση της αξίας των εργατών της τέχνης!


★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★

Thanos GR ~ MPOYZOYKI KAI MPOYZOYKSIDES!!!! / Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Coprights @ 2016, Blogger Template Designed By Templateism | Templatelib