Γιώργος Ζαμπέτας / Zabetas Giorgos 1925 - 1992

Unknown
Γιώργος Ζαμπέτας: Συνθέτης, βάρδος του λαϊκού τραγουδιού και τεράστιος δεξιοτέχνης του μπουζουκιού!.
Ένας απλός άνθρωπος, ένας καθηγητής του μπουζουκιού!! ....


Γεννήθηκε στο Μεταξουργείο στις 25 Ιανουαρίου 1925.
Τα πρώτα μαθήματα στο μπουζούκι τα πήρε από τον κουρέα πατέρα του και από το 1950 άρχισε να εργάζεται επαγγελματικά σε λαϊκά κέντρα. Στη δισκογραφία μπήκε το 1953 ...

Ο Γιώργος Μαργωμένος (μπροστά από τούς μουσικούς) με την ορχήστρα στο μαγαζί του "ΦΑΛΗΡΙΚΟΝ" τα πρώτα χρόνια τών '50ς. *Δεξιά, ο Γιώργος Ζαμπέτας στο ξεκίνημα της λαϊκής καριέρας του! αριστερά μπουζούκι ο Κώστας Τσοκαρόπουλος (*είναι το τρίτο μπουζούκι απο την γνωστή στο είδος ελληνική ταινία του 1952 "ΟΠΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΙΠΠΟΤΩΝ" με Ζαμπέτα, Χρυσάφη και Μητσάκη!). Αναμεσα τους ο συνθέτης, τραγουδιστής και κιθαρίστας Γιάννης Παπαδόπουλος πισω: η Ντάϊνα, ο πιανίστας Γιάννης Μέρτικας, ο Τάκης Μενδρινός - (με τον μπαγλαμά;).
Πρωτη σειρα: Ζαμπέτας, Χρυσάφη, Μητσάκης και ο Κώστας Τσοκαρόπουλος απο ελλ.ταινια 1952 "ΟΠΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΙΠΠΟΤΩΝ"
* Από πολύ μικρή ηλικία ο Γιώργος Ζαμπέτας έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τη μουσική, αφού παράλληλα με την απασχόλησή του στο κουρείο του πατέρα του ως βοηθός, «σκάρωνε» κρυφά στο μπουζούκι τις πρώτες του μελωδίες.
Το 1940 η οικογένεια Ζαμπέτα μετακόμισε στο Αιγάλεω και από τη στιγμή εκείνη ο Ζαμπέτας απόκτησε ένα άρρηκτο δεσμό με την πόλη, της οποίας εμπνεύστηκε και χάρισε το προσωνύμιο «Σίτι», κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας του στη Βρετανία..
Στα 1942 και κάτω από συνθήκες ανέχειας λόγω της Κατοχής, ο Ζαμπέτας δημιουργεί το πρώτο του συγκρότημα, με το οποίο τραγουδούσαν καντάδες στα κορίτσια.

*Τα πρώτα βήματα του Γιώργου Ζαμπέτα σαν επαγγελματίας μουσικός (αρχές δεκ. '50), οφείλονται στον παλιό μπουζουξή Κωστα Τσοκαρόπουλο.
Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’50 ο Ζαμπέτας γράφει τα πρώτα του γνήσια ρεμπέτικα τραγούδια με γνωστούς ερμηνευτές όπως οι Πρόδρομος Τσαουσάκης («Σαν σήμερα, σαν σήμερα...»), Στέλιος Καζαντζίδης («Βαθειά στη θάλασσα θα πέσω»), Μανώλης Καναρίδης («Όταν θα λάβεις αυτό το γράμμα»), Πόλυ Πάνου («Να πας να πεις στη μάνα μου») κ.α. 

* Σπάνια φωτογραφία. Γύρω στα 1952, ίσως από κάποια "πρόβα" σε κάποιο από τα πρώτα τραγούδια του Ζαμπετα!. Ο Κώστας Τσοκαρόπουλος (αριστερά) με τον Γιωργο Ζαμπετα (δεξιά), με τα τρίχορδα τους. Ο μόρτης κιθαρίστας(!) είναι ο μεγάλος δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Γιωργος Τσιμπιδης!.

Έκδηλο ήταν από τότε το ταλέντο και το εκπληκτικό του παίξιμο, ωστόσο ακόμη δεν είχε κατασταλάξει στο πασίγνωστο ιδιαίτερο στυλ, που τον καθιέρωσε σαν ένα μοναδικό «σώου-μαν» στο χώρο.
Την επόμενη δεκαετία, τα τραγούδια του γνωρίζουν τεράστια επιτυχία καθώς πραγματοποιεί εμφανίσεις στα σπουδαιότερα λαϊκά κέντρα διασκέδασης, ενώ ταξιδεύει στο εξωτερικό (Ευρώπη και Αμερική) και παράλληλα συμμετέχει σε περισσότερες από 100 ταινίες του ακμάζοντα εκείνο τον καιρό Ελληνικού Κινηματογράφου.


Λάκης Καρνέζης, Γιώργος Ζαμπέτας, Δημήτρης Ρουμελιώτης, Κώστας Καπετάνιος (κιθάρα/συνθετης). 1957 απο την ταινία «Ο μεγαλοκαρχαρίας».
*Το 1957 οι: Γιώργος Ζαμπέτας, Δημήτρης Ρουμελιώτης, Λάκης Καρνέζης και Κώστας Καπετάνιος (κιθάρα/συνθέτης) εμφανίζονται στην ταινία «Ο μεγαλοκαρχαρίας» (Κατά λάθος διάσημος) (Σκην. Φίλιππος Φυλακτός). Ακούγετε το τραγούδι "Πιάνω την καλή", σε Στίχους Χαράλαμπου Βασιλειάδη ή "Τσάντας" και Μουσική του Γ. Ζαμπέτα. Το τραγουδάει ο Δ. Ρουμελιώτης και Δ. Κοχλιός στις 2ες φωνές.

1957 Γιώργος Ζαμπέτας, πίσω ξεχωρίζει ο Κώστας Καπετάνιος (κιθάρα/συνθέτης)

Δημιουργίες του όπως «Τα δειλινά», «Τα ξημερώματα», «Δεν έχει δρόμο να διαβώ» κ.α. παραμείναν αξεπέραστες και τον κατατάσσουν στις υψηλότερες βαθμίδες του μουσικού στερεώματος, σύμφωνα και με τη δήλωση του Λευτέρη Παπαδόπουλου: «Ο Ζαμπέτας ως συνθέτης χωράει μέσα στην πρώτη δεκάδα των μεγάλων μορφών του ρεμπέτικου και λαϊκού μας τραγουδιού. Ως μπουζουκτσής ήταν ο καλύτερος, από την άποψη του προσωπικού ήχου, αλλά σαν σώου-μαν ήταν μοναδικός. Ένας καλλιτέχνης που αν είχε γεννηθεί στην Αμερική θα πρωταγωνιστούσε, πιθανότατα, στην παγκόσμια σκηνή!».

- Ο Γιώργος Ζαμπέτας ήταν ένας καλλιτέχνης που δεν επιζητούσε τη δημοσιότητα ούτε το χρήμα. Έπαιζε το “ζητιανόξυλο” του και πάντα με το χαρακτηριστικό του χαμόγελο, μάγευε τον περίγυρο του. Ένας άλλος μεγάλος τραγουδιστής, ο Δημήτρης Μητροπάνος, δήλωσε για το Γιώργο Ζαμπέτα ότι ήταν ο μοναδικός καλλιτέχνης που τον έιχε βοηθήσει στο ξεκίνημα της καριέρας του, χωρίς να περιμένει κάποιο αντάλλαγμα...
 Με τα τραγούδια του ανέδειξε μια ολόκληρη γενιά τραγουδιστών: Τόλης Βοσκόπουλος, Μαρινέλλα, Δημήτρης Μητροπάνος, Βίκυ Μοσχολιού, Σταμάτης Κόκοτας, Δούκισσα κ.α. ..Πήρε μέρος σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές ταινίες («Κόκκινα Φανάρια», «Λόλα», «Οδός Ονείρων» κ.α.). .
Πηγαίος, αθυρόστομος, χιουμορίστας, αλλά και μάγκας, αποκριθείς --> σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη σχέση του με το χασίσι, απάντησε: 
«Αν έχω φουμάρει χασίσι; Λιβααααάδια. "Μάλιστα κύριε"»
(τίτλος τραγουδιού του Γ. Ζαμπέτα, με ερμηνεία δική του και στίχους του Αλέξανδρου Καγιάντα).


Στης 10 Μαρτιου, το 1992 έφυγε από τη ζωή αυτός ο τεράστιος μπουζουκτζής και τραγουδιστής!!.. Εμείς όμως δεν θα ξεχάσουμε ποτέ αυτόν τον ειλικρινή καλλιτέχνη. Η μουσική του θα ζει αιώνια μέσα στις καρδιές μας... Καλά να περνάς εκεί ψηλά καλέ μας άνθρωπε! Παίξε τις πενιές σου μαζί με τους υπόλοιπους αθάνατους καλλιτέχνες. Τα τραγούδια σας θα μας συντροφεύουν για πάντα..
*Ο Δήμος Αιγάλεω, τίμησε δις εν ζωή το μεγάλο συνθέτη, σε εκδηλώσεις που διοργάνωσε τον Απρίλιο του 1988 και το Σεπτέμβριο του 1990, ενώ και μια πλατεία της πόλης, πλησίον του σπιτιού του, φέρει το όνομά του. Από σύμπτωση, απεβίωσετην ίδια ημερομηνία (10 Μαρτίου) και ο γιος του, Μιχάλης, το 2008.....

Αναγνωστακης με την κιθαρα, δεξια του ο Ζαμπετας!! ανάμεσα τους είναι η Καίτη Θύμη και πίσω στο ακορντεόν ο Σταύρος Χατζηδάκης. Βέβαια, δεύτερος αριστερά, ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης (και δίπλα του ο Μιχάλης Ζαμπέτας, ανηψιός).
Ο Τσιτσάνης παίζοντας με το τετράχορδο του Ζαμπέτα!
1956 - στου "Βλαχου" με τον ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΤΟΥ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟΥ..
απο αριστερα: Ζαμπετας, Ανθη Παπα, Β. περπινιαδης, Λακης Ματθαιου..
μπροστα το αφεντικο Αντωνης Βλαχος..
πισω μισοκρυμμενος με το μπουζουκι ο μεγαλος ΜΑΡΚΟΣ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ !!!!
"ΣΠΟΡΟΣ" ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ ΜΕ ΖΑΜΠΕΤΑ
Μίκης Θεοδωράκη και Γιώργος Ζαμπέτας σε κάποιο Πλακιώτικο στενο το 1961. (του αμερικάνου φωτογράφου Slim Aaarons)
Βρισκόμαστε στα μέσα σχεδόν τής χρονιάς τού 1963 - (Μάϊος / Ιούνιος), απ' όπου και η φώτο, που μάς δείχνει 4 πρόσωπα που '' στιγμάτισαν '' την μουσική κουλτούρα τής Ελλάδος, κατά το 2ο μισό τού 20ού αιώνα: τού Μίκη Θεοδωράκη, τού Γρηγόρη Μπιθικώτση, τού Γιώργου Ζαμπέτα και τού Μάνου Χατζιδάκι..
* Η θεατρική επιθεώρηση που επρόκειτο να ανέβει την Πέμπτη 20 Ιουνίου 1963, στο θέατρο '' Παρκ '' ήταν η '' Μαγική Πόλη '' και ήταν μία σύμπραξη τών 2 μεγάλων - (αν και αντίθετων μουσικά χαρακτήρων), τού Μάνου και τού Μίκη..
** Το 1ο πρόγραμμα ξεκινούσε με τα τραγούδια τού Μίκη και τα τραγουδούσαν - (εκτός τού '' Σερ '') η Κλειώ Δενάρδου, η Ντόρα Γιαννακοπούλου, η Έφη Παναγιώτου και η Αγγέλα Ζώη, ενώ στο 2ο - (υπό την διεύθυνση τού Μάνου) τραγουδούσαν - (πάλι..εκτός τού '' Σερ ''), η Νίκη Καμπά - (η οποία, λίγες παραστάσεις πριν το τέλος αντικαταστάθηκε από τον Πάνο Τζανετή), ο Λάκης Παππάς και η Έλσα Μαργαρίτη..
*** Μεταξύ τής 1ης και τής 2ης παράστασης γινόταν μουσικό διάλλειμμα, στο οποίο διηύθυναν επί σκηνής 2 νέοι μουσικοί: ο Μάνος Λοΐζος και ο Χρήστος Λεοντής..
**** Η φώτο είναι από τις πρόβες εκείνων τών ημερών και παρότι την κιθάρα την κρατάει ο Μάνος, βασικός κιθαρίστας τών παραστάσεων ήταν ο Δημήτρης Φάμπας.. (πληρ. απο Γεώργιος Ζγούρας).

Σεπτεμβριος 1952 - "ΤΡΙΑΝΑ" ΤΟΥ ΧΕΙΛΑ
ΖΑΜΠΕΤΑΣ - ΡΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ - ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΠΛΑΝΗΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΙΩΑΝΝΑΣ ΚΛΕΙΑΣΙΟΥ "ΖΑΜΠΕΤΑΣ - ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ"
Ο Γιώργος Ζαμπέτας και η Αργυρώ παντρεύτηκαν τον Σεπτέμβριο του 1952 και έμειναν μαζί μέχρι το τέλος της ζωής τους 
Στο θερινό κέντρο του ''Κουλουριώτη'', στην παράλια Μοσχάτου 1962. Στέλιος Καζαντζίδης Μαρινέλλα, Σοφία Κολλητήρη, Πέτρος Αναγνωστάκης, Γιώργος Ζαμπέτας, Στέλιος Ζαφειρίου, Γιώργος Κόρος.

Το καλοκαίρι τού 1962 στού "Κουλουριώτη". Οι αναγνωρίσιμοι: Γιώργος Ζαμπέτας, Μαρινέλλα, Στέλιος Καζαντζίδης με μπουζούκι!, Στέλιος Ζαφειρίου με κιθάρα (ανταλλάξανε!). Μέμος Κυριαζής (τζαζ) και 2 βιολιά!, άκρη δεξιά ο μεγάλος Γιώργος Κόρος!

ΣΤΟΥ "ΚΥΡ-ΑΝΤΩΝΗ"
Ο Γ.ΠΑΠΑΙΩΑΝΟΥ ΠΗΓΕ ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΖΑΜΠΕΤΑ ΚΑΙ ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΟ ΠΑΛΚΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ!!! (ΠΙΣΩ Ο ΜΙΜΗΣ ΜΑΝΕΣΗΣ)
απο τη βιογραφία του Γιώργου Ζαμπέτα [Βίος και πολιτεία - "και η βρόχα έπιπτε... στρέιτ θρου", Ιωάννας Κλειάσιου
Δεκαετία του '60 με Γιώργο Ζαμπέτα ...
.. και το αηδόνι του λαικου τραγουδιου Πέτρο Αναγνωστάκη, τον Γιάννη Κατσιμίχα - (Θείος του Χάρη και του Πάνου), τον Νικόλα Καρανικόλα, (μπουζουκαρος, συνθετης & συζύγος της Βούλας Γκίκας), την Ναυσικά, τον μαέστρο - πιανίστα Μέρτικα...
** Σπεύσατε...
ΛΑΚΗΣ ΚΑΡΝΕΖΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΜΠΕΤΑΣ &  ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΗΤΣΙΑΣ
Η φώτο είναι τραβηγμένη - (πιθανότατα) στα 1964, με φόντο την Ακρόπολη και όλα τα ωραία αρχαία της Αθήνας!
Κιθάρες κρατάνε οι: Χρήστος Παπανικολάου και Δημήτρης Φάμπας. Μαντολίνο ο Μπάμπης Μαλλίδης και στα μπουζούκια, οι: Στέλιος Ζαφειρίου - (τρίχορδον) και Γιώργος Ζαμπέτας.
*Η φωτογραφία χρησιμοποιήθηκε το 1971, στην έκδοση του ορχηστρικού δίσκου '' Να τι θα πει Ζαμπέτας ''. ΑΚΟΥΣΕ 
ΖΑΜΠΕΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 22 Ιουλιου 1948 - Ελευσινα
Ο στρατος στρατος αλλα το μπουζουκι μπουζουκι !!!!
ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΙΩΑΝΝΑΣ ΚΛΕΙΑΣΙΟΥ "ΖΑΜΠΕΤΑΣ - ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ"

Νέα Υόρκη, ο Ζαμπέτας με την παρτενέρ του Ανθούλα Αλιφραγκή, στην πρώτη επίσκεψη στην Αμερική γύρω στο 1957..

Γιώργος Ζαμπέτας κάθετε χάμω (επί του εδάφους) και παίζει!. Δίπλα του
 ο Ζιλ Ντασέν!, αριστερα ορθιος ο Μάνος Χατζιδάκης,
 Πίσω του, στο ακορντεόν, είναι ο Γιώργος Κουλαξίζης. -Στην Αμερική (φωτογραφία όχι από μαγαζί άλλα από κάποιο σπίτι ίσως πρόβα πριν το φεστιβάλ των Κραννών).
Το 1959 είναι η χρονιά που ο Μάνος Χατζηδάκις τον κάνει σολίστ στα έργα του και ταξιδεύουν μαζί, καθώς και με την Μελίνα Μερκούρη και τον Ζιλ Ντασέν, στις Κάννες για το "Ποτέ την Κυριακή" - το πάρτυ υπό τους ήχους του Ζαμπέτα άφησε ιστορία στο φεστιβάλ..
- Το «Ποτέ την Κυριακή» πηγαίνει στο φεστιβάλ των Κραννών. Μετά την προβολή στήνεται ένα γλέντι με λαϊκή ορχήστρα, με τον ξενυχτισμένο Ζαμπέτα, που πέταξε αμέσως μετά το κέντρο που δούλευε ξημερώματα, να δίνει τον τόνο στη γιορτή που θα έκανε την Ελλάδα διάσημη μέσα σε ένα βράδυ!
ΖΑΜΠΕΤΑΣ, ΧΙΩΤΗΣ, ΛΙΝΤΑ (Στην Αμερικη)
"Grecian Cave", New York, early 70's, with unforgettable Giorgo Zabeta!!!
Φωτογραφικό αρχείο: Θεόδωρος Ξενάκης (Αμερική)
Οι μάγοι της πενιάς Γιώργος Ζαμπέτας και Στέλιος Μακρυδάκης παίζουν ένα ζεϊμπέκικο και ο Μάνος Χατζιδάκις (1925 - 1994), φέρνει τις βόλτες του!! (μαλών στην Ελλάδα).
"Ο πιο καλός ο μαθητής" Γιώργος Ζαμπέτας
Μπιθικωτσης με Ζαμπετα, στην Θεσσαλινικη,
στο Καυτατζογλειο ..(απο το βιβλιο "Εγω ο Σερ")
-
Ζαμπέτας / Zabetas

ΓΡ. ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗΣ - Γ. ΖΑΜΠΕΤΑΣ
Φεβρουαριος 1988
απο το βιβλιο "ΓΡ.ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗΣ Εγω, ο Σερ .."
Π. ΓΕΡΑΜΑΝΗΣ

Γιώργος Ζαμπέτας 1 9 6 7


L.P Δίσκοι Ζαμπετα

Zambetas The World's Greatest Bouzouki Artist
L.P "Ζαμπετας Κουλτουρα & Σια" με Ελενη Ροδα. 1975 ΑΚΟΥΣΕ .

1975 στην Περσία. Ζαμπετας και Γιάννης Πολυκανδριωτης (κατω), Πετρόπουλος, Βενετσιανος, Παπά, Σταμάτης, αδερφές Θεοχαρη, Ελένη Ρόδα, Έλενα Κυράνα, Δημήτρης Νεζερίτης, Γωγω Διακου Γιώργος Προβιας, ο μαέστρος Γιώργος Θεοδοσιάδης κ.α
* Προσκεκλημένοι του Σάχη, για τον οποίο έδωσαν ειδική παράσταση στο παλάτι(!). Στιγμές μοναδικές και αξέχαστες για τον Γιάννη Πολυκανδριωτη, που θυμάται και σήμερα τον Ζαμπέτα, το μεγάλο δάσκαλο, με τα αστείρευτα αστεία του στην αγορά της Τεχεράνης. *Με τον Ζαμπέτα είχε συνεργαστεί και νωρίτερα, το 1968, στο γνωστό «Κήπο του Αλλάχ», στο Αιγάλεω.

Η απόλυτη αλήθεια για το σήμερα, στο τραγούδι ...
Μεγάλε!!!
μάλλον στην Αμερική, σε ξενοδοχείο.
Ανθούλα Αλιφραγκή και Γιώργος Ζαμπέτας
Μανταλένα και Ζαμπέτας
Η Μανταλένα ή αλλιώς Κατερίνα Μπότση, όπως ήτανε το πραγματικό της όνομα, γεννήθηκε το 1947 στα Γιαννιτσά. Σε ηλικία 16 ετών την ακούει τυχαία σε ένα μαγαζί ο Γιώργος Ζαμπέτας και…
αποφασίζει να την πάρει μαζί του για τραγουδίστρια. Η συνεργασία αυτή θα αποτελέσει σταθμό για τη Μανταλένα και θα σημαδέψει την σύντομη καριέρα της καθώς ο Ζαμπέτας είναι ο συνθέτης που με τα τραγούδια του, την «σύστησε» στο ευρύ κοινό.
Από το 1963 έως και το 1974 θα αποτελέσουν ένα επιτυχημένο καλλιτεχνικό δίδυμο. Την περίοδο αυτή η Μανταλένα θα τραγουδήσει και θα συνοδεύσει τον Ζαμπέτα σε σπουδαία τραγούδια του (Άκου τ’ αηδόνια, Εδώ αρχίζει μια ζωή, Γεια σου φίλε), ενώ θα εμφανιστεί δίπλα του σε αρκετές ελληνικές ταινίες, όπως Πάρε κόσμε (1967), Δόκτωρ Ζι-Βέγγος (1968), Ο Παραμυθάς (1969) κ.ά… Ο ταιριαστός με το «ζαμπετικό» κλίμα τρόπος ερμηνείας της είναι χαρακτηριστικός σε όλα της τα τραγούδια. Ο ίδιος ο Ζαμπέτας άλλωστε τη θεωρούσε από μία από τις πιο αγαπημένες του τραγουδίστριες.
Ο Ζαμπέτας αναφέρει στην αυτοβιογραφία του ότι η Μανταλένα είχε σχέση με κάποιον μπουζουξή και όταν έμεινε έγκυος εκείνος την έστειλε στον Καναδά να γεννήσει και να δώσει το παιδί για υιοθεσία. Αυτό η Μανταλένα δεν μπόρεσε ποτέ να το ξεπεράσει καθώς δεν μπόρεσε να δει ποτέ ξανά το παιδί της παρ’ όλες τις προσπάθειές της.
Το 1974 οι δρόμοι της με το Γιώργο Ζαμπέτα χωρίζουν μετά από έναν τσακωμό. Έκτοτε θα χαθεί από το προσκήνιο και θα βρει καταφύγιο σε μικρά μαγαζιά. Το 1980 θα κυκλοφορήσει τον πρώτο της προσωπικό δίσκο με τίτλο Μ’ Αρέσεις Πολύ.
Στις 25 Νοεμβρίου του 1988, ανήμερα της γιορτής της, θα αφήσει την τελευταία της πνοή στο σπίτι της προδομένη από την καρδιά της σε ηλικία μόλις 41 χρονών. Την βρήκε ο άντρας της (είχε παντρευτεί κάποια στιγμή, με κάποιον άλλο, όχι με τον μπουζουξή που της κατάστρεψε τη ζωή), γυρνώντας από το μαγαζί που είχε πάει να αγοράσει γλυκά για τη γιορτή της. (αρθρο Κωστας Τσακατιρης)


1964. Γιώργος Ζαμπέτας, Μανώλης Καναρίδης με την Μιμίκα Καζαντζή, πίσω ο Γιαννης Σαλασιδης.
* Ο Μανώλης Καναρίδης το 1962 ειπε σε 1η εκτελεση το "Κυρ-Αλέκο" μαζι με Γρηγόρη Μπιθικώτση και τον Γιώργος Ζαμπέτα. (σε Στίχους: Χαράλαμπος Βασιλειάδης και Μουσική: Γιώργος Ζαμπέτας) ** Μπουζούκια τους, Ζαμπέτας και Παλαιολόγου Γιάννης!!!..
Zabetas Giorgos 1925 - 1992
Γιώργος Ζαμπέτας




Μουσική από την ταινία "Ποτέ την Κυριακή" του Jules Dassin. Ορχηστρικό (Μάνου Χατζιδάκι) Μπουζούκια: Γιαννάκης Αγγέλου και Γιώργος Ζαμπέτας. (1960) Διεύθυνση Ορχήστρας: Μάνος Χατζιδάκις. "Χορός Χασάπικος" 

Orchestra conducted by: Manos Hadjidakis. From Original Soundtrack "Never on Sunday" (1960) - Bouzoukia by: Giannakis Aggelou & Giorgos Zabetas !!!

"..Ο Μάνος Χατζιδάκις το 1958 έφυγε από την Columbia και συμμετείχε στο ανεξάρτητο δισκογραφικό εγχείρημα των Αλ. Πατσιφά και Γ. Καρύδη με τη δημιουργία της Fidelity . Εκεί συνεργάστηκε, κυρίως, με τον Γιώργο Ζαμπέτα και τον Γιαννάκη Αγγέλου που έπαιξαν και στο soundtrack της ταινίας Ποτέ την Κυριακή. (Για την ιστορία να πούμε ότι το συγκρότημα που εμφανίστηκε στις Κάννες την περίφημη ελληνική βραδιά αποτελούσαν οι: Γιώργος Ζαμπέτας, Γιαννάκης Αγγέλου και Μάρκος Μιχαλάς μπουζούκια, και ακόμη ο Σπύρος Πιπεράκης, ο Τόλης Χάρμας και η Άννα Χρυσάφη. Ακολούθησε τρικούβερτο γλέντι μέχρι πρωίας στο ξενοδοχείο Ambassador όπου ο Ζαμπέτας, μέθυσε, κυριολεκτικά, του Γάλλους και, κυρίως, τις Γαλλίδες, με τις πενιές του).." *πηγή: ogdoo.




Χατζιδάκις / Ζαμπέτας

+ ΜΟΥΣΙΚΗ / ΒΙΝΤΕΟ ....
-----> Ζαμπέτας songs <-----

★☆★-★☆★-★☆★-★☆★-★☆★-★☆★





Unknown / Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Coprights @ 2016, Blogger Template Designed By Templateism | Templatelib