Γιώργος Προπατορίδης "Καμπουρέλος"

Thanos GR ~ MPOYZOYKI KAI MPOYZOYKSIDES!!!!

Γιώργος Προπατορίδης "Καμπουρέλος" 
 Ένας άλλος μεγάλος δεξιοτέχνης του μπουζουκιού, ο Θεσσαλονικιός Γιώργος Προπατορίδης, γνωστός και ως Καμπουρέλος. Γεννήθηκε το 1927..

Ο Καμπουρέλος το 1955 με '65 (την χρυσή εποχή του λαϊκού τραγουδιού!) είχε συνεργαστεί με τα περισσότερα μεγάλα ονόματα του λαϊκού και ρεμπέτικου τραγουδιού, Βασίλη Τσιτσάνη (συνεργάστηκε μαζί του επί πέντε χρόνια), Γιάννη Παπαϊωάννου, Τάκη Μπίνη, Σωτηρία Μπέλλου, Στέλιο Καζαντζίδη, Απόστολο Καλδάρα, Μανώλη Αγγελόπουλο, Χασκίλ, Βίκυ Μοσχολιού, Δημήτρη Στεργίου, Νίκο Μαύρο, Πόλυ Πάνου κ.α!. 


Ο Γιώργος Καμπουρέλος είχε εμφανιστεί και στο εξωτερικό, ΗΠΑ, Καναδά, Γερμανία, Νότια Αφρική, Λίβανο, Αυστραλία κ.α!
- Στην Θεσσαλονίκη μαζί με τον φίλο του δεξιοτέχνη, επίσης Θεσσαλονικιό Σωκράτη Θεοδωρίδη αποτέλεσαν ένα από τα δυνατά ζευγάρια μπουζουξήδων στο πάλκο για σχεδόν σαράντα χρόνια "Σωκράτης και Καμπουρέλος". Μαζί τους επί σειρά ετών τραγουδούσε η ρεμπέτισσα της Θεσσαλονίκης Λιλή Βαλαβάνη "Σαλονικια" .. Οι τρεις τους ηχογράφησαν το 1987 έναν συλλεκτικό δίσκο με παλιά λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια!   - Έφυγε από τη ζωή της 4 Μαΐου το 2007 σε ηλικία 80 ετών. (άφησε την τελευταία του πνοή στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο)


Ο Μίγκος, ο Γρηγόρης ο κιθαρίστας, ο Γιώργος Προπατορίδης, ο Σωκράτης και, πίσω, ο Πολ ο κεφάτος στην "Βεντέτα" της Θεσσαλονίκης (1967)
Με το λαϊκό συγκρότημα του Τσανάκα και Μίγκου (Θεσσαλονίκη, 1961)


"Σωκράτης και Καμπουρέλος" στα μπουζούκια
Δεκ: '60 ..

ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΚΟΜΗ, ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΟΠΑΤΟΡΙΔΗΣ (ΚΑΜΠΟΥΡΕΛΟΣ), Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΚΑΙ Η ΛΙΤΣΑ ΞΑΝΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΑΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΎ ΜΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ!! ..


ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΜΠΟΥΡΕΛΟΣ, ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΜΑΓΔΑ ΡΕΗ ΤΖΑΒΕΛΛΑ - 1966

Ο Γιώργος "Καμπουρέλος" δίπλα από τον Γιαννη Παλαιολογου


ΜΟΥΣΙΚΗ / ΒΙΝΤΕΟ ...


 "Η ΣΟΥΠΙΑ" ΚΑΜΠΟΥΡΕΛΟΣ κεντρο "ΜΙΝΟΥΙ" Θεσσαλονίκη 1988 
+ τραγούδι από τον Σωκράτη Θεοδωρίδη "Ο βαρώνος" <--

Thanos GR ~ MPOYZOYKI KAI MPOYZOYKSIDES!!!! / Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Coprights @ 2016, Blogger Template Designed By Templateism | Templatelib