Δεν άντεξε η αγαπημένη μας τραγουδιστρια Πόλυ Πάνου αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα υγείας.. Η δημοφιλής λαϊκή ερμηνεύτρια το τελευταίο διαστημα νοσηλεύοταν σε ιδιωτικό νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα υγειας... «έφυγε» σε ηλικία 73 ετών ..
Την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013 η σορό τεθηκε σε λαϊκό προσκύνημα , στο παρεκκλήσι του Α΄ Νεκροταφείου και στη συνέχεια, μεταφερθηκε στο Νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου, όπου θα ταφεί σε οικογενειακό τάφο. " Αθάνατη με τα τραγούδια της!! "
( Το πρώτο τραγούδι που ηχογράφησε, το έγραψε ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης και είχε τίτλο «Πήρα τη στράτα την κακιά» )
- Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 28 Οκτωβρίου 1940, όμως μεγάλωσε στην Πάτρα. Το πραγματικό της όνομα είναι Πολυτίμη Μπίθα (κατά άλλους Πολυτίμη Κολιοπάνου) και είναι μια από τις σημαντικότερες λαϊκές τραγουδίστριες!! Αρχικά μαζί με τον Πάνο Γαβαλά ίδρυσε τη δισκογραφική εταιρεία «Βεντέττα» και από από το ξεκίνημά της και με το πέρασμα των χρόνων, εξελίχθηκε στην πιο καθαρή ίσως ερμηνεύτρια του κλασικού λαϊκού τραγουδιού. Δεν είναι τυχαίο που έκανε κάποιες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της, ξανατραγουδώντας κάποια από τα πιο χαρακτηριστικά ζεϊμπέκικα και χασάπικα αυτού του είδους. .. Η ιστορία της ξεκινά όταν ήταν ακόμα μικρή το ‘σκαγε απ’ το Δημοτικό και ανέβαινε στα Ψηλά Αλώνια, σ’ ένα καφενείο που “είχε πρωτοφέρει τότε juke box”. Αυτό ήταν και “ο πρώτος δάσκαλος”. Μαθήτρια του Δημοτικού ακόμα, της άρεσε να τραγουδά το τραγούδι “¨Οταν θα πω το Αχ!” το βαρύ ζεϊμπέκικο του Σταύρου Τζουανάκου, που μόλις είχε πρωτοβγεί. Αργότερα, κρυφά από τους γονείς της, συμμετέχει σ’ ένα διαγωνισμό ταλέντων της πόλης, τραγουδά το τραγούδι “Μητέρα” του Φώτη Πολυμέρη και παίρνει το πρώτο βραβείο. Ένα χρόνο μετά, βρίσκεται στην Πάτρα για εμφανίσεις ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης -'νέος' κι αυτός τότε στο χώρο και προτού κάνει τις μεγάλες κατοπινές του επιτυχίες του. Η τραγουδίστρια του συγκροτήματός του, τους είχε εγκαταλείψει και ο Γρηγόρης βρέθηκε να λέει τον πόνο του σ’ έναν κουρέα, καθώς εκείνος τον περιποιούνταν. Ο κουρέας τότε του μίλησε για το “Αηδόνι”, την Πολυτίμη Κολιοπάνου, της γειτονιάς του. Έτσι ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης έψαξε να τη βρει και την άκουσε να τραγουδά τα “βαριά” του Τζουανάκου! αλλά και τα ανατολίτικα και Πολυμέρη και αμέσως τότε της ζήτησε να τον ακολουθήσει. Ταξιδεψαν μαζί στη Πάτρα, στο Αγρίνιο και μετά στην Αθήνα, στα δισκογραφικά στούντιο της Columbia και η Πόλυ Πάνου ήταν πάντα με τη συνοδεία της μητέρας της, παρ’ όλη την οργή του εργολάβου πατέρα της.
ΠΑΤΡΑ 1953-'54 κέντρο ''ΚΟΛΩΝΑΚΙ'' από αριστερά ΜΕΣΣΗΝΗΣ-ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ-ΑΜΑΡΑΝΤΟΣ- Τ. ΜΠΕΖΑΪΔΕΣ! και η δεκατριάχρονη ΠΟΛΥ ΠΑΝΟΥ!! (αρχείο Κώστα Μπακογιάννη).
Ο τότε παραγωγός της Columbia, Μηλιόπουλος, θα είναι εξαιρετικά εύστοχος στην κρίση του για την Πόλυ Πάνου, όταν την πρωτακούει με πρωτοβουλία του Μπιθικώτση: “Γρηγόρη μου, μού ‘φερες μια Βέμπο του λαϊκού τραγουδιού!”. Από το ξεκίνημα της αλλά πολύ περισσότερο καθώς περνούν τα χρόνια, η νεαρή Πόλυ Πάνου θα εξελιχθεί στην πιο καθαρή ίσως νεώτερη ερμηνεύτρια του κλασικού λαϊκού τραγουδιού. Δεν είναι τυχαίο που έκανε κάποιες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της, ξανατραγουδώντας κάποια από τα πιο χαρακτηριστικά ζεϊμπέκικα και χασάπικα αυτού του είδος!!
Η Πόλυ Πάνου επιστρέφει στην Πάτρα, με το συγκρότημα του Αργυρη Βαμβακαρη!.. Τέλη δεκ. '50. Ο Γ. *Κουλαξίζης ακορντεον (το είχαν γράψει λάθος). Στο 2ο μπουζούκι ο Χρήστος Παλέντζας και ο Στέλιος Σουγιουλτζής κιθάρα - τραγούδι.
Εδω με μερικους "ογκόλιθους" της λαϊκής μας μουσικής!!! Ορθιοι απ’τ’αριστερά: Αντώνης Ρεπάνης, Μανώλης Αγγελόπουλος, Πόλυ Πάνου, Γρηγόρης Μπιθικώτσης. -Καθιστοί: Μαίρη Λύντα, Γιωτα Λύδια, Πάνος Γαβαλάς, Ρία Κούρτη, Στράτος Διονυσίου και συντονιστή (με το μπουζούκι ανα χείρας) τον Μανώλη Χιώτη!!! (Σε πρόβα για ηχογράφηση δίσκου με τον Ζαμπετα)
Φωτο 1- Στο κέντρο "Φαληρικόν" του Μαργωμένου, στις Τζιτζιφιές το 1963. Στην πρώτη σειρά, από αριστερά: Ρίτα Σακελλαρίου, Βασίλης Τσιτσάνης, ο γιος του Κώστας, Πόλυ Πάνου, Αντώνης Ρεπάνης (κιθάρα) και ο Γιαννης Καραμπεσίνης (ίσα που φαίνεται). Στη δεύτερη σειρά από αριστερά: Λουκάς Καρμανιόλας (βιολί), Ευαγγελία Μαργαρώνη (πιάνο), Γιώργος Κοινούσης (ακορντεόν).